Velkommen til Hjem og Test. Dette er det første indlæg, jeg skriver her og jeg håber, at jeg med tiden kan hjælpe en masse med blandt andet gode tips og tricks til hjemmet ud over at finde de bedste produkter til en billig pris.

Jeg har 5 smarte tips og tricks, som jeg gerne vil starte ud med at dele med jer derude.

Bedre lyd med din mobil – på den simple måde

Mobil i skål

Foto: Brit Morin

Mange sidder og arbejder med deres bærbar og har musik kørende ved siden af fra deres mobil. De fleste ved nok hvor tarvelig lyden er fra højtaleren i mobilen. Men ved hjælp af en skål kan du faktisk forstærke lyden fra højtaleren, da den bliver kastet lidt rundt i skålen, inden den kommer op til dig.

Lydkvalitet er individuelt, men jeg synes bestemt, at lyden får en langt bedre klang via skålen. Ligeså er lyden højere og dette kan man trods alt selv teste. Så jeg har afspillet et stykke musik og målt lydstyrken fra et bestemt sted både med og uden skålen. Uden skålen var lydstyrken på 67 dB ved et bestemt tidspunkt i sangen – og med mobilen i skålen målte jeg 73 dB. Altså en stigning på hele 6 dB ved hjælp af en simpel skål. Dette virker bedst, når højtaleren sidder i bunden og dermed peger ned i skålen.

Det er i meget nemmere løsning end at skulle til at skære hul i en toiletrulle og installere den med to plastik kopper, som der også findes som et godt tip. Men det ser ærlig talt ikke særlig kønt ud at have stående på sit bord og hvis du skal tage et opkald, så skal du ikke først have den viklet ud af toiletrullen. Dog skal det retfærdigvis siges, at rullen giver dig lige et par dB ekstra, så brugbar til det formål er den skam.

Skålen fungerer derudover – ligesom toiletrullen – også som en mobilholder, så du nemmere kan se, hvis der kommer en besked eller notifikation til dig. Meget her kan du bare tage mobilen op uden videre. Ikke så tosset endda!

Skån dine fingre – brug en tøjklemme eller en kam til at holde sømmet

Brug et søm eller en tøjklemme til at holde dit søm

Skal du have banket et søm i væggen eller andet, så vil du jo gerne indgå at ramme fingrene. Hvorfor ikke lade noget andet tage risikoen?

Brug en tøjklemme eller en kam til at holde tømmet for dig. Begge dele fungerer fint, men jeg foretrækker dog kammen, da sømmet lettere kan smutte ud af tøjklemmen. Så det er bare et spørgsmål om, hvad du har liggende derhjemme.

Få plads til flere bøjler i klædeskabet

Plads til flere bøjler i klædeskabet

Foto: Hjem og Test

Velkommen inden for i mit klædeskab!

Engang var min bøjlestang fuldstændig proppet og jeg kunne ikke få klemt én eneste bøjle mere ind på stangen. Men som I kan se, så har jeg nu masser af plads til flere skjorter og jakkesæt med dette lille trick.

Fremgangsmåden til dette trick er også helt fabelagtig…

  1. Snup dig en øl eller sodavand.
  2. Åben dåsen og hiv dåseåbneren af.
  3. Nyd din øl/sodavand og livet omkring dig lidt.
  4. Tag så en bøjle fra dit klædeskab og kom i gennem det mindste af hullerne på dåseåbneren og lad den glide ned for enden.
  5. Hæng bøjlen tilbage på plads.
  6. Tag endnu en bøjle og sæt gennem det andet og lidt større hul.

Og voila! Nu har du pludselig plads til flere bøjler. Nu kan du så starte forfra med at nyde en øl/vand mere og pludselig bliver det en hel god dag!

Grunden til at jeg bruger det mindste hul til at sætte på bøjlen, som hænger på stangen er, at det gør det nemmere at tage den anden bøjle af, når den skal bruges og hænges tilbage på plads efterfølgende uden at skulle have den første bøjle af stangen.

Ekstra tip: Bruger du sugerør i din dåsesodavand? Drej dåseåbneren en halv omgang efter du har åbnet den og sæt sugerøret gennem hullet. Drej herefter dåseåbneren tilbage til sugerøret sidder fast. Så undgår du at sugerøret løfter sig grundet kulsyren.

Brug spaghetti til at tænde de dybe sterinlys i glas

Spaghetti til optænding af sterinlys

Foto: Brit Morin

Sterinlys er så hyggeligt her i de mørke tider og især det spil, som lyset giver, når de er i et glas.

Men du kender godt problemet… De er så svære at komme til at tænde. Især hvis de har brændt lidt ned. Det kræver en lang optændings lighter.

Faktisk er det ikke så svært. Du skal bare ud i køkkenet og have et enkelt spaghetti stik. De brænder forbavsende godt og gør det nemt at nå ned til bunden af glasset.

Nu vi har fat i spaghetti – sådan opbevarer du dem på den smarte måde

opbevar din spaghetti i pringles chips rør

Foto: Brit Morin

Nu viste jeg lige, hvordan du kunne bruge spaghetti til at optænde dine besværlige sterinlys. Her får du en smart måde til at opbevare din spaghetti.

Det er kun de store familier, som bruger en hel pakke spaghetti til ét måltid. Hos de andre kommer den bare op i et skab og ligge i den åbne pose. Så ved mange godt, hvad der sker, når du så skal op og rode i skabet og lige kommer til at hælde posen en lille smule. Du får stænger af spaghetti ud over det hele, for posen er ikke stor nok til, at du bare kan lukke den igen.

Men spaghettien passer perfekt i et chips rør! Så når du har nydt dine chips – f.eks. fra Pringles – så gem røret inkl låget brug den til din spaghetti. Du kan selvfølgelig også bruge den til andre pasta typer, men lige især til de lange spaghetti er den fantastisk. Dåsen kan du jo dekorere, som du vil, så det ikke ligner et rør med chips.

About The Author

Mit navn er Martin og jeg lever et travlt liv som selvstændig erhvervsdrivende med flere forskellige virksomheder samt min kæreste. Jeg har dette site som en lille fritidsbeskæftigelse til at slappe af med. Her vil jeg dele en række test lavet både af samarbejdspartnere og jeg selv samt anbefale de bedste produkter til dig. Du får også mine bedste tips og tricks til at gøre din hverdag nemmere ligesom nogle af mine lækreste opskrifter fra køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.