Lad mig bare indrømme det med det samme… Jeg elsker mad, der kan laves i én gryde/pande. Måske fordi jeg ikke har plads til en opvaskemaskine her i mit lille københavnerkøkken.

Men det gør det jo dejlig nemt og smagen kommer godt ud i det hele.

I dag får I en opskrift på en kyllingeret, som jeg selv har sammensat og “forfinet” gennem tiden. Den er ganske sund, men den kan gøres både mere og mindre sund ved at f.eks. undlade ris og ost – ligesom man kan tilsætte mere, hvis man ønsker at få lidt flere kalorier. Man kan også vælge at tilsætte flere grøntsager. I forhold til opskriften har jeg på billederne her på siden brugt både mere spinat, gulerod og en ekstra dl ris.

Personligt bruger jeg rester til madpakken dagen efter. Jeg synes, det fungerer glimrende koldt også.

Velbekomme!

Kyllingeret med spinat og karry
En dejlig nem hverdagsret, som også er god kold til frokost næste dag i madpakken. Laves i en enkelt sautepande med låg. Men en almindelig gryde kan også bruges.
Skriv en anmeldelse
Print
Ingredienser
  1. 1 spsk Rapsolie
  2. 1 skalotteløg
  3. 1 fed hvidløg
  4. 2 kyllingebryst fileter (ca. 300g - inderfilet kan selvfølgelig også bruges)
  5. Karry
  6. 2 glas hvidvin (alternativt 3 dl hønseboullion)
  7. 1 stor gulerod
  8. 500g helbladet spinat (jeg bruger frost)
  9. 1 dl ris
  10. 1½ dl vand
  11. 100g hvid saltet ost - f.eks. Puck ost fra Arla
Instruktioner
  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg bløde i olien ved svag varme, så det ikke tager farve.
  2. Skru op og brun kyllingen skåret i passende tern.
  3. Tilsæt herefter karry og lad det brænde lidt af.
  4. Tilsæt hvidvin (eller alternativt hønseboullion) og lad det simre lidt ind i 5 minutter så alkoholen fordamper. Fordelen ved hvidvin ud over den gode smag, det giver er selvfølgelig, at kokken så også kan få ... nej vent... SKAL have et glas. :)
  5. Tilsæt gulerødder skåret i store tern, hvis man gerne vil have lidt bid tilbage samt den frosne spinat og læg låg på, så spinaten hurtigere tør op.
  6. Når spinaten er tøet op tilsættes ris og vand og retten simrer under låg til risen er kogt færdig.
  7. Til sidst kan man tilsætte en blød, saltet hvid ost til at gøre retten dejlig cremet. Men er man på skrump kan det selvfølgelig undlades. Men ost er jo altid godt. :)
Hjem og Test http://hjemogtest.dk/
Kyllingeret del 1

Kyllingeret del 2

Kyllingeret del 3

Kyllingeret del 4

Kyllingeret med spinat og karry

About The Author

Mit navn er Martin og jeg lever et travlt liv som selvstændig erhvervsdrivende med flere forskellige virksomheder samt min kæreste. Jeg har dette site som en lille fritidsbeskæftigelse til at slappe af med. Her vil jeg dele en række test lavet både af samarbejdspartnere og jeg selv samt anbefale de bedste produkter til dig. Du får også mine bedste tips og tricks til at gøre din hverdag nemmere ligesom nogle af mine lækreste opskrifter fra køkkenet.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.