Rigtig mange har stiftet bekendskab med pizzaen lavet med en blomkålsbund. Det er selvfølgelig ikke en bund, som man får den fra det lokale pizzeria, men den bliver sprød og lækker og så er den langt sundere. Den er glutenfri, har et lavt indhold af kulhydrater og så går den også ind under en paleo diæt.

Jeg har selv lavet pizza med blomkålsbund et utal af gange. Men jeg har også prøvet at lave mange variationer simpelthen fordi jeg elsker at eksperimentere i køkkenet. Et af mine bedre resultater fra eksperimenterne er med mandler blandet i.

Hvad angår fyldet, så kan man jo bruge, hvad hjertet nu begærer… eller hvad man lige har i køleskabet, hvis man skal have tømt ud i det.

Velbekomme!

Pizza med mandel- og blomkålsbund
Et sundt alternativ til den normale og kalorietunge pizzabund
Skriv en anmeldelse
Print
Ingredienser
 1. 100g mandler
 2. 200g blomkål
 3. 1 æg
 4. 1 fed hvidløg
 5. ½ tsk oregano
 6. 1 knivspids chili
 7. 1 spsk olivenolie
 8. ½-1 tsk salt efter behov
Instruktioner
 1. Knus mandlerne i en morter eller hvad man lige har i køkkenet. De skal ikke knuses til mel, men til det er rimelig fint.
 2. Skær blomkålen - inkl. staven - i mindre stykker og damp dem i ca. 8 minutter. Herefter køres de i en foodprocessor - alternativt i en blender - til de er i små men stadig lidt grove stykker. Pres vandet ud gennem et klæde. Dette er meget vigtigt, da bunden ellers ikke bliver sprød.
 3. Tilbage i foodprocessoren med blomkålen sammen med de øvrige ingredienser og kør det kort til du har en fin masse.
 4. Fordel massen tyndt på et stykke bagepapir til din pizzabund i den form, du nu gerne vil have den. Det kan fint gøres med hånden, men man kan også lægge et stykke bagepapir henover og presse dejen ud.
 5. Forbag bunden i 20-25 minutter ved 180 grader til den er gylden og sprød.
 6. Kom din topping på bunden og bag yderligere 8-10 minutter ved 200 grader til pizzaen er færdig.
Hjem og Test http://hjemogtest.dk/
Mandel- og blomkålspizza

 

Mandel- og blomkålspizza

 

Mandel- og blomkålspizza

 

Mandel- og blomkålspizza

 

Mandel- og blomkålspizza

About The Author

Mit navn er Martin og jeg lever et travlt liv som selvstændig erhvervsdrivende med flere forskellige virksomheder samt min kæreste. Jeg har dette site som en lille fritidsbeskæftigelse til at slappe af med. Her vil jeg dele en række test lavet både af samarbejdspartnere og jeg selv samt anbefale de bedste produkter til dig. Du får også mine bedste tips og tricks til at gøre din hverdag nemmere ligesom nogle af mine lækreste opskrifter fra køkkenet.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.